لیست اختراعات جليل فرزاد
در زمينه فني : بخش و : مكانيك - زير بخش مهندسي به مفهوم عام آن بخش ب: انجام عمليات مختلف؛حمل ونقل و ترابري – زير بخش : جدا سازي روش هاي معمول و مرسوم در دنيا به منظور توليد كنسانتره سنگ آهن صرفا به روش تر و با استفاده از آب صورت مي گيرد. كمبود آب از جمله بزرگترين و اساسي ترين مشكلات توليد كنسانتره سنگ آهن در مناطق كم آب مي باشد. از طرفي مشكلات موجود در درام هاي مغناطيسي مشابه در روش هاي تر از جمله تعمير و نگهداري، استهلاك؛ هزينه منابع انساني متخصص و ... را مي توان به مشكلات موجود افزود. در اين طرح سيال گازي ( بعنوان مثال نيروي باد ) اعمال شده توسط فن هاي سانتريفيوژ يا هواسازها جهت جداسازي مواد استفاده شده است. همچنين به منظور جلوگيري از فرار مواد در اثر برخورد با بدنه، درام سپراتور بگونه اي طراحي شده است كه داراي ميدان مغناطيسي بالا به منظور جذب مواد ريزدانه مي باشد، بدين منظور تعداد آهنرباهاي بكار رفته در درام افزايش و فاصله بين آنها كاهش يافته است كه در نتيجه افزايش ميزان بازيابي را به دنبال دارد. جنس پوسته درام از موادي كه ميدان مغناطيسي را از خود عبور نداده و داراي استقامت بالا در برابر وزن و ضربات متعدد باشند (ورق استيل با ضخامت بالا جهت جلوگيري از خرابي و خوردگي بيشتر تجهيز)، مي باشد. وجود استيل نگير در درام باعث عدم انتقال نيروي مغناطيس به شفت درام خواهد شد تا علاوه بر جلوگيري از خرابي تجهيزات فني دستگاه از فرار ميدان مغناطيسي جلوگيري شود.
اختراع " دستگاه تفكيك كننده ابعاد ميكرونايز كنسانتره سنگ آهن از ريز دانه ها و عناصر مزاحم" در زمينه فني : بخش و : مكانيك - زير بخش مهندسي به مفهوم عام آن بخش ب : انجام عمليات مختلف؛حمل ونقل و ترابري – زير بخش : جدا سازي وجود ذرات ريزدانه باطله در ابعاد ميكرونايز و چسبيده در محصول توليد شده بعنوان مواد مزاحم در نمونه شناخته مي شود. جدايش ذرات ريزدانه در دستگاه هاي فرآوري مواد معدني بخصوص توليد كنسانتره آهن از جمله مشكلات عمده اين بخش مي باشد. وجود ذرات نرمه در فرآوري مواد معدني به عنوان عامل مزاحم شناخته مي شود كه باعث خرابي سريع تر و استهلاك بيشتر تجهيزات مي¬گردد. اختراع حاضر در اثر برخورد مواد با سيستم گردان تعبيه شده در ساختمان دستگاه و گردش مواد در ساختمان آن جاذبه بين ذرات ميكرونايز از بين رفته و مواد در فضاي روبرو پراكنده مي گردد. سيستم گردان تعبيه شده با اعمال ضربه به مواد باعث از هم باز شدن ذرات مي شوند و جاذبه الكتروني ذرات ميكرونيزه را از بين مي برد. ذرات با وزن مخصوص بالاتر و پرعيار در اثر نيروي ثقل به بخش زيرين دستگاه سقوط كرده (ته نشين شده) و خارج مي گردد. مواد ريزدانه سبك تر و با عيار كمتر به بخش فوقاني ساختمان دستگاه حركت كرده و توسط سيكلون هاي تعبيه شده تفكيك ابعادي خواهند شد. با اين تفاوت كه در مسير ورودي به سيكلون ها درام مغناطيسي تعبيه شده است تا از فرار مواد با ارزش حاوي فلز آهن جلوگيري كرده و مواد جذب شده به ميدان به بخش زيرين منتقل گردد.
اختراع " دستگاه جدايش ابعادي (ميكروني ) مواد معدني فلزي به روش خشك" در زمينه فني : بخش و : مكانيك - زير بخش مهندسي به مفهوم عام آن بخش ب : انجام عمليات مختلف؛حمل ونقل و ترابري – زير بخش : جدا سازي در زمينه جدايش ابعادي سنگ آهن به روش خشك فعاليتي صورت نگرفته است. اين دسته از تجهيزات در تفكيك ابعاد كاني هاي صنعتي با سختي و وزن مخصوص پايين صورت گرفته است كه در اين زمينه كانسنگ آهن پرعيار بسيار متفاوت با آن خواهد بود. با توجه به وزن مخصوص سنگ آهن پرعيار و وزن مخصوص بالاي آن جهت توليد كنسانتره سنگ آهن به روش خشك، دستگاه هاي طبقه بندي ابعادي مواد در شرايط كنوني به روش خشك مكانيزم و كارايي مناسبي ندارند بدين علت كه مواد با وزن مخصوص بالا و ابعاد ريزدانه نيز همراه با مواد درشت دانه همراه خواهند شد و اين خود باعث بيشتر خرد شدن مواد ريز دانه در فرآيند توليد كنسانتره سنگ آهن و توليد نرمه فراوان خواهد شد اساس كار دستگاه بر مبناي اعمال نيروي مستقيم به ذرات و حذف نيروي گريز از مركز بصورت خشك طراحي شده است. همچنين صفحاتي در بدنه اصلي دستگاه و با فواصل تعيين شده بگونه اي قرار گرفته اند كه ذرات عبور كرده از دمپر در اين بخش به محدوده ابعادي مختلف تقسيم گردد و امكان توليد بيشتر از دو محصول در دستگاه بدست آيد. در نهايت كانال هايي در كنار دستگاه جهت كنترل هواي داخل دستگاه و برگشت آن ها به اول مدار تعبيه شده است كه در صورت ورود مواد ريزدانه به اين بخش ابتدا از سيكلون ها عبور كرده و هواي برگشتي تميز گردد و بعد اين مواد توسط ايرلاك پس از كنترل ابعاد آن ها به بخش ريزدانه منتقل گردد.
اختراع " فرآيند توليد كنسانتره سنگ آهن به روش خشك" در زمينه فني : بخش و : مكانيك - زير بخش مهندسي به مفهوم عام آن بخش ب : انجام عمليات مختلف؛حمل ونقل و ترابري – زير بخش : جدا سازي روش هاي معمول و مرسوم در ايران و ساير كشورهاي جهان كه توليد كنسانتره سنگ آهن صرفاً به روش تر و با استفاده از آب انجام مي گيرد. در روش تر مواد بصورت پالپ نقل و انتقال داده مي شوند و به همين دليل به مخازن بزرگ، پمپ هاي خاص اسلاري، لوله هاي ضدسايش و شيرآلات خاص كه توأم با هزينه زياد و استهلاك بالا مي باشند، نياز مي باشد. همچنين جهت جمع آوري آب و برگشت آن به مدار اوليه خط نياز به پمپ هاي خلاء، انواع مختلف فيلترها، تيكنرها و ساير سيستم هاي آبگيري با هزينه جاري فراوان (پارچه هاي فيلترها و فلوكولانت هاي گرانقيمت) مي باشد. اساس كار فرآيند جدايش ذرات آهن دار از باطله هاي همراه آن با استفاده از نيروهاي ثقل، نيروي گريز از مركز، نيروي مغناطيسي و نيروي باد (سيال) مي باشد. ابتدا مواد توسط كراش استون بصورت هوشمندانه آزاد مي شوند و بعنوان مرحله خردايش اوليه محسوب مي گردد و بعد از جداكننده مغناطيسي درام طراحي شده عبور داده مي شود. دستگاه كلين سپراتور جهت پرعيارسازي ثانويه استفاده مي گردد. اين دستگاه براساس نوع بار ورودي به دستگاه متغير طراحي مي شود. در نهايت مواد توسط آسياهاي گلوله اي و كنترل ابعاد خروجي آن توسط دستگاه جدايش ابعادي (ميكروني ) مواد معدني فلزي به روش خشك عبور داده مي شود و در نهايت جهت توليد كنسانتره با عيار و بازيابي بالا از دستگاه جداساز آهن از مواد معدني به روش خشك و در نهايت براي حذف مواد نرمه مزاحم از دستگاه تفكيك كننده ابعاد ميكرونايز كنسانتره سنگ آهن از ريز دانه ها و عناصر مزاحم عبور داده مي شوند
موارد یافت شده: 4